Fra Midtjyllands Avis

41-årig følger i Peter Dahls hjulspor

Tekst: Kim Simmelsgaard
Foto: Torben Larsen
Kilde: Midtjyllands Avis

BJERRINGBRO: Mekaniker Peter Dahl er en institution i autokredse i Bjerringbro – det vil sige var.

For den 70-årige mekaniker har solgt sit livsværk til den 41-årige Stefan Schultz, der gennem mange år har været en konkurrent fra Schultz Auto og Dækcenter på Kildesvinget 5 – groft sagt – på den anden side af vejen. Men Stefan Schultz kender Peter Dahl som mere end en konkurrent.

- Jeg blev faktisk udlært hos Peter Dahl i 1988, hvorefter jeg var der et par år som svend, fortæller Stefan Schultz, der ville være mere end ansat.

Hobby blev arbejde

Han ville have sit eget, og da muligheden for at arbejde i weekenden på Grundfos, hvilket gav fuld løn samt fri på hverdage, bød sig, hoppede han ud på de selvstændige bølger, hvor et ukendt antal arbejdstimer om ugen holdt ham oven vande økonomisk.

- Min hobby blev mit arbejde, og da der er tale om en livsstil, har jeg aldrig talt arbejdstimer, fortæller Stefan Schultz, der erkender, at han faktisk aldrig har fri.

- Kan man ikke lide det, skal man lade være, fortæller han, der stille og roligt oparbejdet en god virksomhed, hvor fremgangen de seneste år har betydet, at han nu nøjes med et halvtidsjob som reparatør på Grundfos.

Prikkede til Peter

- Nu arbejder jeg kun hver anden weekend - ikke fordi jeg behøver det men for at have et sikkerhedsnet, for
tæller Stefan Schultz om situationen, hvor udviklingen har betydet, at han nu har for lidt plads.

- Jeg har prikket til Peter Dahl et par år for at få lov til at købe, men det var først da jeg fortalte, at jeg overvejede at købe nogle stålspær hos Per Rasmussen, at han vågnede op, fortæller Stefan Schultz, mens Peter Dahl på den anden siden at bordet nikker og giver ham ret i, at hvis først der var sendt en byggeansøgning, ville det være for sent.

- Vi blev enige, og når begge parter er det, er der tale om en god handel, fortæller Peter Dahl.

Han ønsker i lighed med Stefan Schultz ikke at oplyse om selve handlen, der indebærer privaten ved siden af værkstedet.

- Det hører sammen, men vi har lejet det et halvt år, fortæller Peter Dahl, der er glad for, at det blev Stefan Schultz, der købte hans livsværk.

Faglig respekt

- Når nu ikke min førstemand, Jesper, Ville overtage værkstedet, for han skulle naturligvis have buddet, er jeg glad for, at det blev Stefan, for ham kender jeg og ved, hvad han står for, understreger Peter Dahl, der skal arbejde i værkstedet i det nye år.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal lave, men noget bliver der nok, siger Peter Dahl med retning mod den kommende ejer, og der er ikke det mindste tvivl om, at den gensidige faglige respekt er stor.

Det samme er kendskabet til byen og kunderne hos begge parter, der understreger, at alle mærker kan klares på værkstedet.

- Desuden vil jeg tilføje leasing af erhvervsbiler fra værkstedet, forklarer Stefan Schultz, der understreger, at »transportløsninger« er et af nøgleordene, når han overtager efter Peter Dahl.

En overtagelse, der uden tvivl vil betyde, at hans kone, Inge, der skal hjælpe til på kontoret, og børnene på 16, 13 og 11 ikke får vildt meget at se til deres 41-årige far de første måneder.

Arbejder meget

- Børnene er vokset op med, at deres far arbejder meget. Til gengæld har jeg altid været på værkstedet og dermed hjemme, når de kom hjem fra SFO og/eller skolen, pointerer Stefan Schultz, inden han flytter over på den anden side af gaden sådan rent arbejdsmæssigt.

- Jeg er typen, de har det bedst med at lave noget - også når vi er på ferie, hvor det netop er børnene og familien, der får al min opmærksomhed, understreger den kommende ejer af Bjerringbro Autoværksted.