Bjerringbro Avis

Stefan Schultz overtager Bjerringbro Autoværksted

Efter 44 år i branchen siger Peter Dahl stop og går på fortjent pension

Det er lige før det bliver i familien, når Peter Dahl den 12. januar overdrager sit værksted på Vesterled, Bjerringbro Autoværksted, til en af sine tidligere lærlinge, Stefan Schultz.

Nærheden er til at tage og føle på, ikke mindst geografisk, idet Stefan Schultz i en del år selv har haft eget værksted, kun en spytklat væk.

Igennem 44 år har Peter Dahl været mekaniker i Bjerringbro og haft sit eget værksted, men nu er tiden kommet til at trappe ned. Værktøjet skal nu varigt skiftes ud med golfkøllen, der længe har haft en plads i Peter Dahls skab der hjemme. Dog bliver overgangen glidende, for Peter Dahl skal blive på værkstedet og bistå Stefan Schultz' overtagelse et godt stykke ind i det nye år. Og det passer Peter Dahl godt:
»Stefan vil gerne at jeg bliver hængende lidt for det er nyt for ham at have folk under sig, og samtidig tror jeg ikke, at det ville være sjovt at slippe det hele fra den ene dag til den anden,« forklarer Peter Dahl.

Stefan Schultz blev uddannet mekaniker hos Peter Dahl, men endte i første omgang med at arbejde på Grundfos:

»Jeg endte dog med at bruge mine weekender på at reparere biler, for fritiden skulle bruges til noget fornuftigt, og så kunne det efterhånden bedst betale sig at blive selvstændig fortæller Stefan Schultz, der flytter sit værksted, Schultz Auto- og Dækcenter over på Vesterled til Bjerringbro Autoværksted.

Ultimatum

Tanken om at Stefan Schultz skulle overtage Peter Dahls værksted er ikke ny:

»Jeg har gået og prikket til ham i en del år, og har selv haft pladsproblemer længe, og da jeg i foråret var nået dertil, at en udbygning af værkstedet var nødvendigt, og spærrene skulle bestilles, gik jeg over til Peter Dahl med et ultimatum - det var nu eller aldrig,« forklarer Stefan Schultz, der i første omgang ikke regner med de store ændringer efter at han overtager Bjerringbro Autoværksted. »Selvfølgelig bliver der nok lavet om på et eller andet. Vi skal for eksempel have et nyt regnskabssystem, men jeg skal først og fremmest vænne mig til, at have folk under mig, så jeg har egentlig nok at gøre med det,« siger Stefan Schultz, der også leaser biler ud til erhvervsbrug. Den del vil han gerne med tiden udvide, men med forsigtighed.

Tid til golf

Peter Dahl bliver, som tidligere nævnt, på værkstedet indtil oktober, og han tror godt, han kan vænne sig til at være menig medarbejder i et stykke tid: »Jeg tror det er en god overgang for mig, og man kan jo heller ikke gå og spille golf i alle dagens 24 timer alligevel,« siger Peter Dahl og smiler.

Stefan Schultz glæder sig til at få hjælp på værkstedet, for han har de sidste år kunne se, at han ikke mere havde tid til at klare det hele selv, men selv om han nu overtager et større firma, og der dermed kommer mere administrationsarbejde, håber han, at han stadig får lov til at skrue lidt i bilerne:

»Man er jo ikke blevet mekaniker for at sidde på et kontor,« siger den tidligere lærling, med et lunt smil.
I forbindelse med overtagelsen indbyder Peter Dahl og Stefan Schultz til en reception i Bjerringbro Autoværksted fredag den 9. januar.